Brandende slokdarm

Heb jij last van een brandende slokdarm of een brandend gevoel? Dan kan het maar zo zijn dat je last hebt van brandend maagzuur. Hier kun je precies lezen wat je precies bij een brandend gevoel slokdarm kunt doen.

Om toch beter te begrijpen hoe het kan dat je een brandend gevoel slokdarm hebt is het belangrijk om te weten hoe een deel van de spijsvertering werkt. Zo zitten er in jouw slokdarm 2 slokdarm sluitspieren en die worden ook wel klepjes genoemd.

Het eerste klepje opent zich wanneer je kauwt en eten doorslikt en hierdoor komt het eten in de slokdarm terecht. Het tweede klepje bevindt zich aan het einde van slokdarm en opent zich als er eten de slokdarm verlaat en de maag ingaat.

Normaal gesproken sluit dan het onderste klepje tussen jouw slokdarm en maag zich, wanneer het eten of drinken in de maag terecht is gekomen. Maar als het slokdarm klepje zich niet goed afsluit dan kunnen er maagsappen in je slokdarm terecht komen en dit kan zorgen voor een brandende slokdarm.

Wat moet je wel en niet doen bij een brandend gevoel slokdarm?

Als je last hebt van een brandend gevoel slokdarm dan is het belangrijk om de juiste stappen te ondernemen wanneer je last hebt van een brandende slokdarm. Dit gaat bij veel mensen mis, want ze grijpen snel naar medicijnen, pillen en maagzuurremmers. Echter is het natuurlijk logisch om naar verlichting te zoeken wanneer je pijn hebt. Maar er wordt wel weinig gesproken over de gevaren van deze middelen en zelfs de dokter schrijft ze voor, dus dan zullen ze toch wel goed zijn toch?

Echter is dit helaas niet het geval, want ze pakken alleen de symptomen van je probleem aan. Natuurlijk zul je tijdelijke verlichting ervaren, maar het probleem zal blijven. Daarnaast kunnen de middelen de klachten soms ook wel verergeren, omdat op de lange termijn je lichaam eraan gaat wennen en hierdoor resistent ervoor wordt.

Copyright 2014 http://www.slokdarm.com