Gastro Oesophageale reflux

Een Gastro Oesophageale reflux is het terugstromen van de inhoud van de maag in de slokdarm. Zoals je misschien al weet bestaat het maag-darmkanaal uit de mondholte, slokdarm, keelholte, de maag, de dunne en dikke darm. Zo is het een onderdeel van het spijsverteringsstelsel en zorgt het voor de verplaatsing van voedsel en vloeistoffen in en uit het lichaam.

Wanneer je een Oesofagale reflux hebt, dan is het belangrijk om te weten wat het precies inhoudt. Zo ligt er op het verbindingspunt van de slokdarm en de maag een spier, wat de onderste slokdarmsluitspier is. Deze spier opent zich om voedsel in de maag toe te laten en sluit zich vervolgens weer. Met deze spier voorkom je lichaam een reflux en wordt ermee voorkomen dat voedsel en maagzuur in de slokdarm teruglopen.

Als de druk in de maag te hoog is of wanneer de sluitspier niet goed functioneert, kun je nadenken over reflux medicijnen, want een deel van de inhoud van de maag in de slokdarm teruglopen. Hieronder staan nog meer symptomen van Gastro Oesophageale reflux.

Symptomen zijn bijvoorbeeld brandend maagzuur, hoesten, pijn op de borst en ook verslikken. De astmasymptomen kunnen tijdens het slapen toenemen en bepaalde symptomen van de aandoeining kunnen door een dieet en verandering levensstijl worden verlicht. Maar in sommige gevallen is een operatie of medicijnen noodzakelijk.

Wat te doen bij reflux?

Wat is reflux? Dat weet je nu dat reflux oesophagitis geen pretje is. Gelukkig is er een behandeling voor de Gastro Oesophageale reflux. De behandeling hiervan kan in verschillende fases ingedeeld worden en de arts zal beginnen met fase één en wanneer nodig verder gaan met de volgende fases.

In de eerste fase zal een arts je eerst algemene adviezen geven en je vooral proberen gerust te stellen. Vooral bij baby’s komt een Oesofagale reflux vaak voor. In de meeste gevallen is het niet ernstig en zullen de klachten zelf verdwijnen. Wanneer de klachten niet verminderen, dan is het altijd verstandig terug te gaan naar de arts.

Copyright 2014 http://www.slokdarm.com