Ontstoken slokdarm

Bij een slokdarmontsteking is het slijmvlies in de slokdarm aangetast. Bij een ontsteking van de slokdarm zijn de symptomen vaak pijn bij slikken, het eten moeilijk weg krijgen en pijn in de buurt van het borstbeen. Deze pijn kan eventuelen uitstralen naar andere gedeelten van het lichaam zoals de armen, rug of schouderbladen. Vaak is dit een drukkende of brandende pijn. De symptomen van een ontstoken slokdarm kunnen erg pijnlijk zijn. De behandeling van een ontstoken slokdarm is echter afhankelijk van de oorzaak van de slokdarmontsteking.

 

 

 

[paypro]

Oorzaak slokdarmontsteking

Een ontstoken slokdarm kan te maken hebben met de refluxziekte. Brandend maagzuur wat regelmatig via de slokdarm omhoog komt kan een ontsteking veroorzaken. Ook braken kan een oorzaak van een ontstoken slokdam zijn. Hiermee komen de maagsappen ook mee omhoog via de slokdarm. Bepaalde bacteriën, virussen, schimmels of ziekten kan de oorzaak zijn, alsmede bepaald medicijngebruik. Afhankelijk van de oorzaak zal er een passende behandeling van een ontstoken slokdarm gestart worden.

Behandeling ontstoken slokdarm

Voordat de behandeling gestart kan worden zal er eerst onderzoek gedaan moeten worden. Dit kan door middel van een endoscopie waarbij de slokdarm van binnenuit met een slangetje kan worden onderzocht. Eventueel kan er een stukje weefsel verwijderd worden om dit verder te onderzoeken. Ook röntgenfoto’s behoren tot de mogelijkheid om een goede diagnose te kunnen stellen. Als de diagnose slokdarmontsteking gesteld is dan kan het mogelijk zijn dat u medicijnen krijgt voorgeschreven. Dit kunnen speciale maagzuurremmers zijn, maar ook maagzuur neutraliserende medicijnen, pijnstillers of medicijnen die infecties tegengaan. Dit is helemaal afhankelijk van de oorzaak van een slokdarmontsteking. Zelf kunt u echter ook helpen met het bestrijden van de ontstoken slokdarm. Door geen kruidige voedingsmiddelen te eten, op te passen met hard of zuur voedsel, drinken met koolzuur en te stoppen met roken en alcohol bent u eerder af van de ontsteking. Eet in plaats daarvan zacht voedsel zoals puree, appelmoes, vla, pudding of babyhapjes. Door het eten van het zachte voedsel zal u eerder van uw slokdarmontsteking af zijn.

Copyright 2012 http://www.slokdarm.com